Slabbetjes met opvangbakje: fan of niet? 

01-04-2019

Zaaaalig! Beste baby-uitvinding aller tijden!

Vreeeeeselijk! En dan zo nog die gemorste stukskes eruit vissen. Jakkes!

Weinig baby-items die zulke uitgesproken reacties oproepen als de plastic slabbetjes met opvangbakje... Plaats de Mic Mac Madammen bij elkaar voor een vergadering, gooi er zo'n slab bij en je hebt gegarandeerd een geanimeerde discussie! Wij, Mic Mac Madammen, delen onze kennis en ervaring en zijn het over heel veel eens, maar af en toe zijn er toch wel eigen accenten... 

Bij mijn weten werd de slab gelanceerd door BabyBjörn (ik vond online geen officiële historiek, enkel persoonlijke getuigenissen van dolblije moeders :-)). Intussen sprongen ook andere merken op de kar en lanceerden gelijkaardige modellen. Zelf ben ik helemaal fan, meer zelfs, ik vind het een must-have in elke (tweedehands) baby-uitzet!

De voordelen?

  • Gewoon afspoelen onder de kraan (ook handig op daguitstap of op reis!)
  • 1 slab volstaat (zit nooit in de was)
  • Vangt alles mooi op in het bakje, ook - minder smakelijk, maar onvermijdelijk - wanneer je kindje plots moet overgeven
  • Blijft er jarenlang als nieuw uitzien & is dus spotgoedkoop qua kost per gebruiksbeurt

De nadelen? Ik weet er écht geen, maar als ik andere mama's moet geloven die geen fan zijn:

  • Minder schattig dan een stoffen slab (maar kindjes zijn toch schattig met om het even welke slab?)
  • Minder leuke printjes en afwisseling (maar daarvoor heb je toch wasbare luierbroekjes?)
  • Je steekt eten dat uit hun mond viel gewoon terug in de mond ( maar dat vind ik net ideaal , hoef je niet meer na elke maaltijd de vloer op te kuisen)
  • Van hard plastic terwijl er ook hippe slabbetjes uit recupstof zijn (ok, misschien dan toch een paar stoffen slabbetjes voor de flesvoedingen)

Heel benieuwd wat jullie denken over deze slab? Fan of niet? 


PS: De plastic slabbetjes met opvangbakje zijn eerder schaars op de tweedehands markt, dus aanbieders, geef een seintje als je er zo één op zolder hebt liggen! ;-)

Trui, Mic Mac Madam Gent