Tweede(hands) verjaardag voor Billie

15-02-2019

Onze lieve kleine mus vierde onlangs haar tweede verjaardag, GROOT FEEST DUS! Ze was net overladen met cadeaus van Sinterklaas en Kerstmis... en dan die verjaardag. Ik probeer altijd te werken met lijstjes. Des te duurzamer, je kindjes krijgen dan wat ze écht kunnen gebruiken. En natuurlijk wil je de mooiste spullen voor je kleintje. Naast die ene Paw Patrol paraplu ☺, kreeg ze vooral spullen van haar lijstje. Billie (en mama) blij!

Ik maakte ook de suggestie aan mijn familie om tweedehands speelgoed te kopen. Een mooie houten poppenwagen bijvoorbeeld: massa's te vinden online. 

Alles wat ze kreeg was nieuw.
Is het geven van een tweedehands cadeau taboe? Zorgt de zoektocht ernaar voor een drempel? 

Of is er nog een andere reden dat tweedehands cadeautjes amper tot niet aanwezig zijn op verjaardagen (noch bij geboortes trouwens, maar daar proberen we met de hippe tweedehands babyuitzet (NL) & geboortelijst (BE) bij Mic Mac Minuscule alvast aan de duurzame weg te timmeren)?

Hoe kan dit?

Eind december kwam ik per toeval in contact met Vera Wolf, de enthousiaste oprichtster van de webshop van De Grote Wolf - Houten Speelgoed. Deze vondst zou zomaar eens dé oplossing kunnen zijn om het taboe voor tweedehands speelgoed te doorbreken. Deze shop geeft oerdegelijk kwaliteitsspeelgoed een tweede leven, het motto is samen consuminderen door hergebruik. Bij deze online winkel shop je houten schatten van toen en nu, er is voor elk wat wils! Vera bruist van de duurzame ideeën, een boeiende kennismaking! Houten speelgoed dat kapot is, wordt gerepareerd en het verpakkingsmateriaal is hergebruik. Vera vertelt: "Met het aanbieden van prachtig betaalbaar kwaliteitsspeelgoed verlagen we de drempel."

Mensen zijn blij om duurzaam speelgoed te kopen en door te geven. De klant krijgt daarnaast meer waar voor hun geld, dat wil toch iedereen.

De volgende keer staat De Grote Wolf als cadeautip op Billie's cadeaulijst! 

De Grote Wolf - Houten Speelgoed & Mic Mac Minuscule, we passen in elkaars kraam. Een oproep dus aan alle Mic Mac ouders: na die hippe, tweedehands babyuitzet die we voor jullie bij elkaar zoeken, ga ook voor een hippe, tweedehandse eerste (en tweede en derde en...) verjaardag! En check dan zeker en vast even de Grote Wolf-webshop

Lotte, Mic Mac Madam Amsterdam