Dubbel hergebruik bij Mic Mac Madam Hanne

23-06-2020

Mijn dochter Martha gaat elke donderdag op buitendag met de klas. Wind, regen of zon? EUH!! Zonder pardon! Hup! De deur uit. Daarom hadden we bij de start van het schooljaar een paar laarsjes nodig die in de klas konden blijven. Handig = ) ! 
Moeder Mic Mac Hanne kocht natuurlijk een tweedehands paar. 

Want dat is ecologischer én goedkoper, zie je.  ;-)

Waarom dan nieuwe laarsjes? Een mens zou het soms niet meer weten. 

Toen ze aankwamen met de post bleken ze echt wel derde- of vierdehands! Of misschien waren de laarsjes ooit van roodkapje geweest en die wandelt echt veel bospaadjes af. Dus ze gingen snel scheuren, want ze hadden echt heel goed dienst gedaan. Gelukkig gingen ze pas net voor de zomer kapot, en waren ze toen ook niet meer nodig. Want de regen bleef uit. Soms zit het leven je ECHT mee, eh. Fantastisch goed gepast. 

Nu kregen ze in onze tuin nog een vijfde leven. Kijk maar eens mee = ) ! 


En om ze fris en fruitig te laten bloeien voegde ik meteen wat plantenvoeding toe. Easy peasy DIY plantenvoeding van bananenschillen trouwens, die ik spotte via de mei.plasticvrij instagram account. Want bananenschillen zitten vol potassium, een kleine hoeveelheid stikstof, fosfor en magnesium. Dit maakt hen een perfecte natuurlijke plantenvoeding. 

Week je bananenschillen twee dagen in water en HUPPA gebruiksklaar = ) ! 

Je kunt 'm zowel op je planten in je huis als in je tuin gebruiken. 

Nog op zoek naar leuke, makkelijke tips, is ReduceWasteNow! Bekijk het maar = ) ! 

Veel plezier!

Hanne, Mic Mac Moeder Mevrouwtje Madam Ingelmunster