Wat zit er in de zak dit jaar?

02-12-2020

Het is weer bijna 6 december. De dag dat de goedheilige man, namelijk de heer Saint Nicolas jarig is en daarmee het startschot geeft voor de jaarlijkse cadeautjes jacht.

Sinterklaas roept bij mij fijne herinneringen op van een schoen zetten met een wortel voor het paard en natuurlijk een pintje voor de piet. s'Ochtends vroeg wakker worden en een salontafel vol speelgoed, chocolade, mandarijnen en nic nacjes terugvinden. Ik was dan ook wel een hele brave natuurlijk..

Nu ik zelf mama ben van twee kleine kindjes kan ik deze periode weer opnieuw beleven, zo heerlijk. De reclameboekjes slopen ons huis al stilletjes binnen sinds begin oktober. Samen bekeken we wat erin stond. (Tiens, bestaat er echt iets dat poopsie slime surprise heet?). Al snel hoorde ik: 'dat wil ik en dàt en dàt! '. Op elk blad stond wel iets.

Toen volgde ineens lockdown nr. 2. Ik besloot de kindjes eens goed te observeren (ah ja tijd genoeg) en te kijken waar ze nu écht mee speelden. Daar kon ik uit concluderen:
- rollenspel (met de knuffels en elkaar)
- er werd gebouwd (met lego, duplo, kapla, maar ook kampjes met lakens),
- buiten geknoeid met modder, fiets, schommelen,
- gekleurd, gekneed met klei en geknipt dat het een lieve lust was

Conclusie 2: Er ligt thuis al heel veel speelgoed waar niets mee gedaan wordt.

Tijd voor actie!

We (lees: ik) ruimen alles op en kiezen enkele dingen om weg te geven. Want de sint kan wel wat hulp gebruiken om alle kindjes een leuk cadeautje te kunnen brengen..

Actie 2: i.p.v een verlanglijstje uit een reclame boekje maken we een mooie tekening voor de sint

Actie 3: mama schrijft een brief naar sint waarin ze vraagt om zeker niet te overdrijven en de 'cadeautjes regels' in acht te nemen:
1) een cadeautje dat je heel graag wil (lego en een leeuwenkoning knuffel)
2) een dat je nodig hebt (uitgedroogde stiften en plasticine vervangen)
3) iets om te dragen (muts, sjaal en handschoenen)
4) iets om te lezen

De sint wist dus wat te doen en schakelde zelfs vinted en facebook marketplace in. (Tegenwoordig even gemakkelijk dan bestellen bij grote online winkels). Sommige hulpsinten vonden trouwens ook de weg naar de mic mac minuscule sint en kerstshop die binnenkort weer geopend wordt voor de jacht naar kerstpakjes (hou onze kanalen goed in de gaten!).

Zo zit er dit jaar in de zak van sinterklaas allemaal dingen die écht leuk zijn én die helemaal niet zoveel kosten (in centjes, maar ook in ecologische voetafdruk). Daar worden niet alleen de flinke kindjes blij van, maar ook de rest van de wereld.

Elke, mic mac madam regio Leuven