Een blik achter de schermen bij een Mic Mac Madam

14-06-2019

Eerlijk: ik was eerst van plan om jullie een DAG achter de schermen van een Mic Mac Madam te tonen aan de hand van een fotoverslag. Maar het daagde mij dat dat een zeer onvolledig beeld zou geven terwijl wij net een heel gevarieerd leven leiden. Dus ik maakte er een WEEK van. 

(Nota: eigenlijk zou het een MAAND moeten zijn om écht een goed idee te krijgen van ons doen en laten om hippe tweedehands geboortelijsten te voorschijn te toveren, maar er zijn grenzen aan de lengte van deze blog en waarschijnlijk ook aan jullie interesse ;-)).

Een aantal feiten:

  • Onze week is nooit 100% voorspelbaar, dus nooit saai.
  • Onze week is altijd te kort.
  • We leren elke week iets bij.

Maar vooral: elke week is bij elke Madam anders!

Wat doe IK (Céline, aangenaam :-))  dan zoal in een week tijd? Here we go...

Ik verzamel tweedehands babyspullen, uiteraard.

Grote spullen, kleine spullen, dingen van naast de deur of van aan de andere kant van het land (Bpost ziet ons graag ;-)). En aangezien sommige babyspullen écht groot zijn, zijn er al eens dagen met een wagen volgeladen...

Ik kuis.

Niet alleen controleren wij alle spullen op kwaliteit, wij zorgen uiteraard ook dat ze helemaal netjes aan onze toekomstige ouders worden overhandigd. Dat kuisen is leuker dan je denkt (instant zichtbaar resultaat van je inspanning en zo) en nog nét iets leuker in de zomermaanden!



Ik recupereer.

Of wat had je gedacht! Deze week: meters plasticfolie. Don't ask!

Ik pimp.

Joepie, handenwerk! Goed voor lichaam en geest! Klanten kleurtjes laten kiezen, meubels en nieuw (en vrolijker) leven geven of spulletjes personaliseren, we geraken het nooit beu.

Ik breng veel tijd door met mijn trouwe vriend.

Yep, vergis u niet. Wij slijten best wel wat uren achter een scherm. Wie niet, anno 2019? Wij zijn - ahum ahum - mega digitaal, mega georganiseerd, mega efficiënt en mega bereikbaar. Of we doen in elk geval heel erg ons best om dat te zijn ;-) 

Ik ben sociaal.

Opnieuw: vergis u niet! Dit is geen eenzame job. Er is veel contact tussen 'de madammen' die work & play als geen ander weten te combineren en elkaar steeds bijstaan met raad en daad. En er is uiteraard veel contact met al onze toekomstige ouders. Die laatste staan niet op de foto, wel alle spullen die ze deze week kwamen ophalen.

Ik fotografeer.

Als een professional, met een spiegelreflexcamera en een soort van studio en al. Want een online geboortelijst zonder foto's van die leuke tweedehands spulletjes, dat zou op niet veel trekken.

Last but not least: ik amuseer mij! 

Met een lach en een vloek ga ik door mijn professionele leven als Mic Mac Madam en ik zou het niet anders willen. Want lachen is gezond en af en toe eens goed vloeken verdorie ook!

Céline, Mic Mac Madam Gent


Nog blikken achter de schermen werpen? Dat kan onder andere hier: