Elke week de Warmste Week

28-12-2019

De Warmste Week is weer achter de rug. Maar niet bij ons! ;-)

2019 (2020 ook trouwens ;-) heeft 52 warme weken bij Mic Mac Minuscule, en daar zijn we blij om!  En nee, we bedoelen dan niet de klimaatopwarming :-)

Vele kleintjes maken één groot: dit jaar wordt er in totaal  61.000 euro geschonken aan 145 goede doelen.

Om deze 3 redenen zijn we blij!


Dit jaar mochten we meer dan 360 Mic Mac Baby's verwelkomen (dat is 1 baby per dag (!) Woop woop! :-)), overal in Vlaanderen en Nederland!  Dat is samen goed voor 700 ton vermeden CO2 (ofte 2800 retourtjes Brussel-Barcelona!!). Het doet ons bijzonder plezier, te merken dat aanstormende ouders ons via familie en vrienden leren kennen en zelf besluiten om duurzame stappen te zetten.  

Onze klanten besparen op de tweedehands spulletjes op hun geboortelijst ongeveer 50%, en daarvan schenken ze 10% aan een goed doel.  Op die manier wint iedereen!  Voor de ouders is het een beperkt (en belastingsvriendelijk) bedrag, maar 'vele kleintjes maken één groot': dit jaar wordt er in totaal niet minder dan 61.000 euro geschonken aan het goede doel. Bedankt aan alle Mic Mac Mama's & Papa's!

We vinden het belangrijk dat je als ouder zelf een keuze maakt voor een goed doel dat je nauw aan het hart ligt.  We geloven immers in maatschappijverandering vanuit het eigen 'zijn'. Dit levert een sterker toekomstig engagement op en versterkt het sociaal weefsel. In 2019 ontvangen 145 goede doelen steun via een Mic Mac Minuscule geboortelijst.  Dat zijn bekendere namen zoals het Kinderkankerfonds, Natuurpunt, Memisa, ... maar ook talrijke kleinere, lokale initiatieven zoals Tejo, Vrouwen in Congo, Feestvarken, ...

Ook dit jaar hebben we zelf ook een actie voor De Warmste Week op poten gezet:

Alle Mic Mac Madammen veilden een eigen tweedehands stuk en we veilden ook een heel aantal recupspulletjes! De opbrengst hiervan ging naar Levensadem vzw en Boven de wolken. Hieronder vind je onze geveilde tweedehands/recup pareltjes die een nieuwe thuis vonden... ;-)


We kijken uit naar een Warm 2020!  

Alvast fijne feesten gewenst!

- Het Mic Mac Minuscule Team