Op een dag vind je de job van je leven...

10-09-2019

Neen, deze keer gaat het niet over Mic Mac Madam zijn. We gaan het eens hebben over de échte job die elke moeder 24/7 doet: moederen

(For the record: ik heb het over moederen omdat ik een vrouw ben, maar dit geldt evengoed voor papa's hoor. Allez, misschien niet helemaal ;-))

Geef toe: moeder zijn is tegelijk de mooiste en moeilijkste job ter wereld, om deze (en nog duizenden andere) redenen:

  • Je kan er niet voor studeren. Je moet het gewoon maar doen, van de ene op de andere minuut. Springen en proberen zwemmen, hupla!
  • Je krijgt er niets voor betaald, op wat kindergeld na. Gelukkig zijn de mooiste dingen in het leven niet te koop en is een plakkerige kleuterzoen de mooiste beloning die er is. Toch? Ja toch he? Ja hoor.
  • Voltijds? Deeltijds? Vaste uren of glijdend? Ploegenwerk? Nope! 24/7, de rest van je leven. Nooit meer geen moeder zijn. Het is wat...
  • Een kind komt zonder handleiding, helaas. Dat gebeurt bij onze tweedehands Mic Mac spullen ook soms, maar wij wijzen je dan de weg naar google of youtube voor wat hulp. "Handleiding baby" in de zoekbalk typen zal echter niet de gewenste resultaten opleveren.
  • Een kind komt gelukkig wel met een 'village'. Je weet wel, die uit 'It takes a village to raise a child'. Misschien niet altijd meteen, maar na een paar jaren moederen, weet je wel ongeveer wie die village is én dat die goud waard is. Net zoals onze Mic Mac Madammen ter hulp schieten als google of youtube geen oplossing bieden, is je village er om je als moeder bij te staan wanneer nodig. Met warmte, liefde, advies, een schouder om op te huilen, gratis babysitdiensten en veel koffies en wijntjes. Vooral wijntjes. Toch? Ja toch he? Ja hoor.
  • Je leert jezelf opnieuw kennen. Want jawel: samen met het kind wordt ook de moeder geboren. En dan moet je niet alleen dat kindje leren kennen, maar ook die moeder. Misschien is ze niet wie je verwacht had. Misschien doet ze dingen die je niet snapt. Misschien denk je soms 'Is die gek ofwa?'. Maar op termijn merk je: die is cool! Die is GOE bezig! Ook al loopt alles soms in het honderd.
  • Ie-de-reen heeft een mening over hoe je je job moet uitvoeren. En elke mening die je hoort, is weer net iets anders. Geen cadeau voor iets dat in de eerste plaats al zonder handleiding komt. Hoe langer je moedert, hoe meer je je eigen meningen leert kennen en waarderen en commentaren van je leert laten afglijden. Maar makkelijk is dat niet!
  • Geen enkele andere job maakt je zo trots. Dat eerste lachje, de eerste stapjes, alleen fietsen, leren lezen, ... Trots, trotser, trotst! Hoe plezant is dat feitelijk?
  • Geen enkele andere job vult je leven met zoveel liefde. Onvoorwaardelijke liefde dan nog. Van 't schoonste dat er is!

Ik kan nog even doorgaan, maar ik heb mijn punt gemaakt: mooi én moeilijk.

Al een geluk dat er dan Mic Mac Madammen zijn, die toch een klein stukje van dat moeder worden mee in goede banen kunnen leiden met eerlijk, duurzaam advies voor een hippe, tweedehands geboortelijst. En als je het ons vraagt, delen we met plezier ook even onze andere tips & tricks om onze job als moeder wat makkelijker te maken. Want ook voor moeders geldt: teamwork makes the dream work!

Toch? Ja toch he? Ja hoor.

PS: Mijn nummer 1 baby must-have? De wipper van Babybjörn. Ik weet niet wat ik zou gedaan hebben zonder en dat meen ik! :-)  


Céline, Mic Mac Madam Gent