Zeemzoete Zomervakantie

22-08-2019

Hoe vlekkeloos verloopt jullie zomervakantie? Feilloos in alle rust en kalmte of toch met de nodige uitdagingen?

Het overkomt iedereen toch wel eens....

Om op een regenachtige middag te beslissen dat het echt wel oké is om de jongens een filmpje te laten uitkiezen en zelf te genieten van de rust..

Om je 10 minuten later te beklagen dat er voor 'Tarzan' gekozen werd en de oerkreten door de huiskamer galmen en plots alles op een jungle vol wilde dieren lijkt!?

Om op de vraag: "En hoe verloopt de zomervakantie bij jullie?" Vol overtuiging te antwoorden dat je niets liever doet dan met de kinderen er op uit trekken "Die mannekes zijn echt mijn leven" en na 1 glas wijn te klagen dat het leven wel erg zwaar is geworden de laatste weken...

Om elke dag het goede voornemen om deze zomer eens werk te maken van alle knutselprojectjes (ah ja, want de dagen duren zoveel langer...) toch weer een dagje op te schuiven. Uitstel is echt geen afstel!!

Om met een empathische blik een knipoog te geven aan een andere moeder in de supermarkt die met een gillende peuter en weglopende kleuter probeert om het avondeten in te kopen. En diep van binnen toch een mega opgelucht gevoel te ervaren, het kan iedereen overkomen!! Het is zelden ' a walk in the park'. Een prehistorische jacht is er niets tegen, winkelende moeders zijn moderne jager-verzamelaars! Voor zij die de uitdaging graag nog willen vergroten: geef de peuter en de kleuter een eigen winkelkar en neem er voor de gemakkelijkheid zelf ook 1. Het botsautokraam is gelanceerd!

Om dolenthousiast met de bakfiets volgeladen met kinders richting centrum van Antwerpen te trekken: Dierentuin, here we come! Bij het oprijden van het binnenplein te constateren dat de batterij van de fiets leeg is, ik de oplader niet bij heb, ongeveer 45 kg aan minimens in mijn bak heb zitten en er zich een pittige fietsbrug bevindt tussen Antwerpen en mijn veilige thuishaven... Over die terugrit wil ik nooit meer praten! Het kostte mij bloed, zweet en de jongens zorgden voor de tranen (van boosheid weliswaar), omdat we onze weg op slakkentempo en op ritme van mijn monotoon gepuf hebben afgelegd.

Om voor het lief zijn verjaardag een percolator te kopen, lekkere koffie en minder afval! Om vol goede moed superveel huis- tuin- en keukentips op te zoeken "koffiedrab hergebruiken". Maar uiteindelijk niet verder te komen dan een éénmalig me-time moment dat resulteerde in een gezicht vol koffiedrash en olijfolie en de rest dat dan maar systematisch door de afvoerbuis gaat... (Het werkt wel echt preventief tegen verstoppingen en geurtjes :-))

Om op een andere regenachtige middag na de buien te beslissen het park onveilig te maken voorzien van regenlaarzen! "Natuurlijk mogen jullie in de plassen springen en lopen en spetteren... We schrobben jullie straks wel proper in bad en de kleren gaan rechtstreeks in de wasmachine". 5 minuten later heb ik 2 onherkenbare kinderen... De jongste is bij de eerste plas al gesneuveld en languit gevallen (face first off course) en ik doe een epic fail als moeder. Wie gaat er nu zonder doekjes de deur uit? De reserve-onderbroek deed dan maar dienst als snoetenpoetser, snotvod... Alles wat er op die moment nodig was! Multifunctioneel wel, zo'n onderbroekje... De oudste was veranderd in een hysterisch wenend monster! Tijdens een extra grote plassensprong besloot de rechter regenlaars er alleen op uit te trekken. Ze werd 10 meter verder gekatapulteerd en belandde in een gigantische bos doornen en brandnetels, het randje was nog net zichtbaar anders was ze lost forever... Opnieuw kwam de jager-verzamelaar in mij naar boven terwijl ik me een weg baande tussen het struikgewas met het doel terug te keren met een blauwe laars en zo weinig mogelijk verwondingen...

Maar no worries, verder gaat alles prima bij ons! Al veel gelachen en 'dit overkomt me geen tweede keer'-momentjes, wat moet de zomer nog meer bieden? :-)

Elke, Mic Mac Madam Schoten