Bubbelslangplezier

06-05-2020

Het is vandaag internationale bellenblaasdag! Ja, dat bestaat écht :-D

Ik hou van bellenblazen. Zo simpel én entertainment voor jong en oud, want geef toe: Ook jij blijft even kijken als je de grote markt van de stad over loopt en er iemand reuze bellen maakt, niet?

Toen ik nog hele zomers lang op vakantie ging met Hannibal, was dat steevast het eerste dat klaar stond voor in mijn rugzak. Dus wat mij betreft: Ode aan de bellenblaas!

Maar even iets anders. Ik heb namelijk al 3 alinea's geschreven zonder het woord "corona" te vermelden en dat mag denk ik niet meer tegenwoordig.

Dus in deze coronatijd, gebeurde er iets wonderlijks: we waren helemaal mee met de was! Hallelujah, dat is euhm - een tijdje- geleden. Was ophangen gaat blijkbaar nog redelijk goed samen met onze twee bengels entertainen. Gewoon af en toe een boef vangen of een knie-operatie uitvoeren bij een giraf tussendoor én hopen dat de jongste nog niet AL de wasspelden uit elkaar trok ondertussen. Maar dus: Alle vuile was uit de manden. En toen viel op hoeveel van die enkele sokken écht eenzaam waren. Het blijft een raadsel hoe dat komt. Van die enkele sokken waren er ook écht een deel aan hun laatste levensadem begonnen. Want verschillende sokken aandoen en van elke dag #worlddownsyndromeday maken, is uiteraard toegestaan. Dus de goeie enkelingen gingen gewoon de kast in. De palliatieve sokken, mochten nog een laatste moment vol plezier beleven met de kinderen als bubbelslang!

Wat heb je nodig?

  • Kommetje met water
  • Afwasmiddel
  • Palliatieve, eenzame sok
  • Flesje (of iets anders met een teutje en een open einde)
  • Schaar

't is supersimpel, dus even 1 min helpen om de kindjes op gang te zetten en daarna heb jij weer 30 min werktijd, hoera!

1. Doe wat afwasmiddel in het kommetje water.

2. Knip het flesje open.

3. Trek de sok over de open kan van het flesje. Eventueel knip je de bovenkant van de sok wat af, zodat die korter wordt.

4. Dop de onderkant (open kant met sok over) van het flesje in het kommetje en blazen aan de andere kant!

5. Wie maakt de langste bubbelslang?

Oh ja, je kan eventueel met een beetje voedingskleurstof, regenboogslangen maken! Een drupje op je sok aan de onderkant is voldoende.

En nog "Oh ja". 6. Zet een beetje drinken klaar als je kind nog wel eens durft zuigen ipv. blazen, haha, oeps...

Veel bubbelplezier!

Sanne, Mic Mac Madam Gent