Upcycling: 'Cameoliefde'

06-01-2021

Een Cameo? Wat is dat voor een beest?

Een vriendin was zo vol lof over haar 'Silhouette Cameo' dat ik me er stiekem zelf eigenlijk ook wel eentje wou aanschaffen. 1e bedenking van manlief: 'toch geen bevlieging he, ga je dat gebruiken?'. Hij mocht het gerust wel even in vraag stellen, want het zou niet mijn eerste hobby zijn die toch niet helemaal mijn ding blijkt. (De skeelers in de garage vangen nota bene meer stof dan wind, oeps).


Juist, ik moest nog antwoorden op mijn eerste vraag: wat is dat dan, zo'n Cameo? Een Silhouette Cameo is een plotter en snijdt dus uit wat jij hem als opdracht geeft uit te snijden. En wat werd uitgesneden, kan je vervolgens gaan bedrukken op hout, metaal, textiel,... 

Voor ik Mic Mac Madam werd, draaide hij vooral op volle toeren om eigen babyspulletjes een extra 'touch' te geven. Ook voor onze eigen doopsuiker deed hij 2 keer goed dienst. Nu, als madam, is het werkelijk fantastisch om de waskussenhoes met vlekje op te waarderen tot favoriete hoes. Want ja, die werd bedrukt met het figuurtje van het geboortekaartje. 

Die was anders wellicht gedoemd voorgoed onderaan in de schuif te belanden.

Daarnaast geeft de plotter ons de mogelijkheid ermee aan 'upcycling' te gaan doen: spulletjes die niet meer bruikbaar zijn door bvb slijtage tóch een waardig tweede leven geven. Daar worden we toch allemaal gelukkig van?  (En zeker ik die ervoor bekend sta niets te kunnen weggooien, wederom 'oeps'). Of wil je liever je favoriete spulletjes wat personaliseren? Ook dat kan... Oneindig veel mogelijkheden dus. En check! Geen bevlieging dus :-).


Maar nee, niet getreurd, het is niet nodig jullie Nieuwjaarscentje van de bompa integraal uit te geven aan de aankoop van een Silhouette Cameo. Met een fijne schaar, 'n leuk stukje flockfolie en een krachtig stoomstrijkijzer kan je ook al naar hartenlust textielspulletjes leuk gaan bedrukken. Interesse in hoe dat moet of benieuwd naar wat leuke ideetjes? Hier vind je alvast meer info: https://www.femma.be/nl/inspiratie/artikel/zelfgemaakt-appliceren-met-flockfolie. Veel plezier! 

Tine, Mic Mac Madam Oostende