Wasbare luiers: wat als papa overtuigd moet worden?

09-09-2019

Wasbare luiers, ik zag er zelf wel de voordelen van in. Maar... de papa raakte (nog) niet helemaal overtuigd... 

Het leek me belangrijk zelf goed geïnformeerd te zijn alvorens ermee van start te gaan. Met de doos wasbare luiers in de hand die ik van de zus kon lenen, repte ik me naar een infomoment van Klein Spook. Want eerlijk, ik zag door het bos de bomen niet meer. Met een hoop (vooral) pro's en contra's, keerde ik voldoende gemotiveerd huiswaarts. 

Maar 'wat als...'


Wat als... de papa het niet meteen ziet zitten en hij toch liever blijft kiezen voor wegwerpluiers... Alle respect voor! Als hij het met tegenzin doet, hou ik het misschien zelf minder gemakkelijk vol. Dus vinden we het mooie compromis: hij de wegwerp, ik de wasbare. (Ik moet wel eerlijk toegeven dat de pamper in hoofdzaak een mamataakje is geworden.)

Wat als... de papa merkt dat het eigenlijk wel hip en mooi materiaal is en zijn interesse stilletjes wat groeit. Ik glunder ondertussen stiekem ;-).

© Klein Spook 

Wat als... de papa merkt dat wegwerpluiers ook dienen aangevuld te worden én steeds opnieuw moeten worden aangekocht. Ja papa, sta jij er vanaf heden dan voor in, want ik heb zo wel mijn bezigheden met het wasbaar luieren.

Wat als... ik bij elke pamper die in de wasbak in plaats van in de vuilnisbak belandt, content ben met het kleine gelukje en de papa het 'contentement' bij mama wel apprecieert.

Wat als... de papa stiekem ook wel content is met de minder zware en vooral minder snel vullende vuilniszak die hij wekelijks diende buiten te sleuren. Want ja, het afval buiten zetten hoort hier vooral bij de papataakjes.

Wat als... onze onthaalmama ook nog eens mee op de kar is en papa stilletjes de voordelen in de oren fluistert. (Dank je wel lieve onthaalmama, voor je flexibiliteit trouwens!)

Wat als... mama blijft volhouden en papa ook steeds meer de voordelen ervan inziet. 

Oh ja hoor, er is nog hoop! ;-)

Tine, Mic Mac Madam West-Vlaanderen