De échte reden van die enveloppehals

05-08-2019

Babybody's. Je hebt ze in verschillende soorten en maten, maar het gros van de body'tjes heeft die typische enveloppehals. Misschien denk jij net als ik jaren dacht: 

Dat is om het hoofdje van de baby er gemakkelijker door te krijgen

Niet geheel onwaar, MAAR de échte reden van die enveloppehals: SPUITLUIERS!

Jup, deze soort. Hoe ze het doen, het blijft me een raadsel, maar het gebeurt soms heel snel en onverwacht: Een dikke scheet en hupla: Kakafeest tot in de nek. (Je ziet het goed, ik had nog geluk bij deze op de foto!)

Niets zo onhandig als dat leuke body'ke dat nu een beetje besmeurd is over het hoofd van je baby te proberen uitdoen én daarbij vermijden dat dat koddige smoeltje bezaaid wordt met, jawel, kak.

En dáárom zijn er dus body's met enveloppehals:

  • Schouderstukje opentrekken en schoudertje er uit halen.
  • Arm er uithalen. 
  • Hetzelfde met de andere schouder/arm en body langs onder uitdoen.

Et voilà: Geen kak in het gezicht, joepie!

Kunnen we die spuitluiers niet gewoon vermijden? Toch wel... door wasbare luiers te gebruiken. 't Is gene zever, wasbare luiers hebben een rekker op de rug. Hierdoor blijft alles binnenboord, joehoe! :-)

Wasbare luiers te veel gedoe? Valt best mee! En ze hebben écht veel voordelen. Maar als je toch niet ziet zitten en veel last hebt met spuitluiers, probeer eens een overbroekje over je wegwerpluier. Wij gebruiken op vakantie wegwerpluiers en toen de jongste op vakantie antibiotica moest nemen, hadden we véél spuitluiers. Sindsdien gaan er op elke vakantie overbroekjes mee ;-)...

Sanne, Mic Mac Madam Gent