DIY bijtring van konijnenoren! 

02-02-2020

Deze bijtring is echt makkelijk om zelf te maken en dit klusje is ook snel geklaard. Dus perfect in te plannen in ons drukke bezige bijen leventje. 

Ik laat jullie even zien hoe jullie dit thuis kunnen doen = ) ! 

Je kan één soortje stof gebruiken als je van eenvoud houdt, of als de stof dit vraagt. Voor de durfals onder ons kan je ook twee soortjes stof combineren. Tegenwoordig kan & mag alles, zelf stoffen met twee printjes kunnen samen gebracht worden. Let erop dat je een samenhang van kleuren hebt, en dan kan je ook dit laatste tot een goed einde brengen. 

Wij kiezen graag voor tweedehands stofjes = ) ! Of wat had je gedacht? Deze oortjes zijn ideaal om kleine stofrestjes een nieuw leven te geven & deze kleine restjes vind je makkelijk in de kringwinkel bij je in de buurt = ) ! 

Wat neem je bij de hand?

  • 1 bijtring
    Deze vind je makkelijk in de kringloopwinkel als voormalige gordijnringen. We geven deze eerst een laagje bio vernis.  Deze vernis moet voldoen aan de speelgoednormen & alleen zo is de ring  perfect veilig is voor je baby = ) ! 
  • 2 stukjes kringloopstof - Want hergebruik is natuurlijk mooi meegenomen = ) !  Ongeveer 42 bij 12 centimeter volstaat. 
  • bijpassend garen
  • sjabloontje
    Voor de vorm van de oortjes kan je gemakkelijk een patroontje online vinden. Voor de meer ervaren creatievelingen onder ons kan het ook met de vrije hand. Verlies jezelf beter niet in de perfectie van de vorm, want deze is toch heel verschillend wanneer de oortjes aan de ring vast komen te zitten. 

Zo gepiept! 

Leg je stoffen op elkaar met de goede kanten naar elkaar toe.

Je tekent twee maal deze vorm op de stof en knipt er ongeveer 1cm naad aan. Doe dit twee keer door de vorm te spiegelen langs de rechte kant. Als je twee stofjes wilt gebruiken teken je 1 maal op de ene stof en nogmaals op de andere = ) ! 

Stik de stoffen aan elkaar door de getekende lijn te volgen. Zorg er wel voor dat er een opening overblijft van een centimeter of 5cm. Langs dit gaatje gaan we de oortje omkeren. 

Na het omkeren maak je het keergat dicht. Dit kan met een blinde steek en deze doe je met de hand. Je kan het gat ook dichtstikken met de machine. Dit is ook een even goede manier. 

Vouw je doekje dubbel en haal 'm door de ring heen. Trek vervolgens de punten van je doekje door de lus, zoals je ziet op de tweede foto hierboven. Het handige is dat je de stof zo los kan halen en kan wassen. Dat blijkt nogal eens van pas te komen bij kleine baby'tjes = ) ! 

 Hanne, creatieve Mic Mac Madam West-Vlaanderen

Is de creatieveling in u aangewakkerd & ben je niet meer te houdeeeeeeen! Lees dan zeker ook: